Culurgiones finito

IMG_6876-1.JPG

Cagliari, Sardinien

Vi startade dagen med att traska bort till Mercato di San Benedetto. Där var ett härligt myller av människor som flanerade mellan grönsaksstånden och köttbutikerna. Medan vi storögt spanande in alla korvar och zucchinis passade italienarna på att gulla och klämma på Vidar. Han väcker stor uppståndelse vart han än går (kryper). Signe tyckte det luktade äckligt och gillade nog bäst de små levande krabborna som de skopade upp till kunderna en trappa ner i fiskavdelningen. De såg precis ut som de som vi fiskade från bryggan i Fjällbacka i somras. Vi hittade några fina Culurgiones de l’ogliastra (typ ravioli) på ett ställe. De var alla enskilt inslagna i papper och det såg nästan lite löjligt tjusigt ut men eftersom vi ändå tänkt laga denna sardinska pastaspecialitet tänkte vi att vi kunde laga dem till middag samma kväll. Tyvärr visade de sig vara populära, när vi kom tillbaka 15 minuter senare var de slutsålda.
Resten av dagen gick vi runt i Il Castellos trånga gränder uppe berget där vi spanande in lite 3000-åriga bronsstatyetter på det arkeologiska museet och beundrade Cagliari lite så där från ovan. En bra dag som avslutades med en middag lagad av våra fynd från marknaden.

IMG_6873-1.JPGIMG_6875-1.JPGIMG_6872-1.JPGIMG_6880.JPGIMG_6877-0.JPG