Återkomsten

IMG_6760.JPG

Alghero, Sardinien

Vi är här igen. Inte bara på Sardinien. Inte bara i Alghero. Utan till och med i samma lägenhet.
Det har varit en vecka av återseenden.
Mackstället Milese var kvar! Mackorna kostar fortfarande 2,50 och är lika goda som vi mindes dem.
Det olåsta nätverket som man kan snylta på vid Diva café är fortfarande öppet och min telefon (som också är samma som för fyra år sen) kopplade upp sig automatiskt. Sånt som får en att känna tillhörighet 🙂
Vi har hittat tillbaka till affärerna där vi brukade handla. Lågprisbutiken Eurospin säljer fortfarande samma ljus med religiösa motiv.
Kvällssolen lyser upp gamla stans befästningsmurar mot havet lika vackert nu.
Hyresvärdarna Silvana och Antonio är lika gulliga som sist och vi förstår lika lite av vad de säger. Men vi gissar och ser glada ut och det funkar ok.
Lägenheten har uppdaterats med vattenkokare. Annars är allt lika: de orangefärgade sängkläderna; det trånga köket med den irriterande diskställskonstruktionen som gör att man blir genomblöt när man ska ställa upp disken; de märkliga bilderna med bebisar i kaktusmössor på väggarna; de fyra trapporna med djupa gropar i stegen av många många års slitage. Och så det fantastiska läget mitt på huvudgatan, som fylls av liv på kvällarna: gamla tanter som fingår, yngre tanter i glttersandaler, turister som äter glass och tittar på lyxiga solglasögon, familjer med barnvagnar, kompisgäng, förälskade par och butikspersonal i väntan på nån kund.
Vi kan öppna fönstret och få in ljudet av kvällsgatulivet i lägenheten.
Eller så går vi ned för de fyra slitna trapporna och ansluter oss.

IMG_6365-0.JPG

IMG_6364-0.JPG