Viva Espania

20130727-081129.jpg

San Sebastian, Spanien

Innan vi lämnade Frankrike för att åka till det tredje landet på vår resa stannade vi vid en fransk stormarknad för att göra de sista fynden av franska delikatesser och specialiteter. Vi gick därifrån med en påse Smarties, Mamas kakor samt en jätteful plastdocka med sjukt små fötter. Alla nöjda och glada. Väl framme i San Sebastian hade vi lite problem att komma fram till hotellet, som ligger mitt på stranden La Concha, men efter några varv runt kvarteret och en regelvidrig vänstersväng lyckades vi köra fram till dörrarna, där en uniformerad herre i hatt snällt tog våra bilnycklar och åkte och parkerade vår bil någonstans. I all flärd skämdes vi lite hur skräpig bilen var. Fantastiskt nog fick vi en balkong med utsikt över kanske världens vackraste city beach. Vi var nöjda och funderade på att stanna hela vistelsen på hotellrummet. Som tur var gick vi dock ut några timmar senare och upplevde gamla stan med alla dess barer som serverade pintxos och dryck. Av alla roliga ställen vi var på var nog La Mejillonera bäst med sin helt kaotiska men varma och livliga miljö bäst. Fantastiska patatas bravas med tomatsås och majonnäs. Signe satt på pappas axlar i trängseln och personalen serverade ivrigt och infernaliskt alla som trängdes framför baren. Beställningarna skreks längs med disken och levererades vidare till nästa kock. Helt underbart stökigt på rätt sätt! Givetvis käkade vi en Mojitoglass med Rom också.

20130727-081040.jpg

20130727-081101.jpg

20130727-081111.jpg