Trätåget upp på berget

20130727-080523.jpg

La Rhune, Frankrike

För första gången på tre veckor hade vi inte strålande väder så vi beslöt oss för att dra upp i bergen istället för att hänga på stranden. Dessutom var det fest i Bayonne och vi hade varken rätt kläder eller ätit rätt skinka för att åka dit. Väl framme vid foten av det gamla heliga baskiska berget la Rhune var vi lite misstänksamma mot de lågt liggande molnen. Skulle det bli ännu ett Fuji-fiasko? Men det trevliga trätåget tog oss upp bland får och hästar på Pyrenéernas första berg och dimman kom och gick. Ibland såg man knappast handen framför sig och ibland var det fantastisk utsikt. Alexander och Signe gick och klappade hästarna som betade stillsamt på 905 meters höjd, förutom när de skadade barn som klappade dem lite för mycket. Minst 3 barn fick bäras skrikande ner för berget av sina föräldrar med söndertrampade fötter. Alexander och Signe klappade dock vist endast det lilla fölet lite försiktigt och aktade sig för de andra hästarna. Till slut hittade de även Julia som var någonstans i dimman. Dagen avslutades i Espelette där vi prövade den kända chilin. Vacker liten stad där även den bästa Axoan serveras.

20130727-080536.jpg

20130727-080551.jpg