Hällmålningar i hällregn

Pappa och jag la stenar på toppen på Ruändan (Flatruet)

Ruändan, Härjedalen

Jag, mamma och pappa beslöt oss för att titta på 4000 år gamla hällmålningar på Ruändan. På vägen dit såg vi jättemånga renar när vi körde över Flatruet. Väl där sov jag hela vägen upp till toppen och ner igen innanför mamma och pappas jackor. Men jag har fått berättat för mig i efterhand att det var fantastiskt vackert och det var ju tur det eftersom det var första gången jag var uppe på en fjälltopp.

På väg till toppen. Det är mina fötter som sticker ut under jackan.
Jag sov gott hos mamma hela vägen till Hällmålningarna
Mamma gick nära kanten vid Evagraven. Pappa skojade om att han inte ville att det skulle kallas Juliagraven
Äntligen nere vid fäbodarna i Ruvallen igen

2 thoughts on “Hällmålningar i hällregn

  1. Vad är nu detta? Ruändan? Aldrig hört talas om. Nymodigheter nymodigheter. Vad är det för fel på Stortuvan?

Comments are closed.