Tsunami

Bombay, Indien

Senaste dygnen har dominerats av tsunamirapporter och oroade sms hemifran. Vi kan harmed meddela att allt ar bra med oss, vi befann oss som tur var pa ratt sida om Indien nar vagorna kom.

Vid var strand i Palolem sjonk vattnet i sondags plotsligt ca 1,5 meter och steg igen. Detta upprepades ett par ganger inom ungefar en timme och skramde upp indierna ganska rejalt. Vi forstod sen att det nog var en liten tsunamisvallvag snuddade vid oss, men inget i narheten av det vi nu har sett pa CNN fran Chennai, Phuket med flera stallen.

Nu befinner vi oss i Mumbai och i natt satter vi oss pa ett plan och flyger hem igen.

Gott nytt ar pa er allihopa!

/Alexander & Julia

6 thoughts on “Tsunami

  1. Skönt att höra att ni är välbehållna! Sköt om er, hoppas att ni kan njuta av resten av resan. Tack för jul-sms förresten, och gott nytt år på er.

  2. Om ni hinner läsa det här. Vi följer utvecklingen. Naturkatastrofer slår blint, säger man. Men hade det varit en jordbävning mellan USA och Japan hade man hunnit förvarna alla låglänta områden (i princip alltså). Turistnäringen drar också ner all bebyggelse mot vattnet. Naturkatastrofer drabbar alltså inte helt blint. Vi är glada att ni inte var på fel ställe i söndags. Jag hämtar klockan 14 på Arlanda onsdag. Jag längtar efter Er nu.

  3. Skönt att höra att ni är OK! Usch vad otäckt det är. En kille som skriver lite för vår tidning är rapporterad som saknad. Och en kompis kom hem från Sri Lanka bara nån vecka innan katastrofen. Lycka till med hemresan! /Frida

  4. Skönt höra att allt är väl med dig, Julia. Hann fundera några gånger över detta de senaste dagarna. Vår kollega Eva lär också befinna sig på rätt sida om landet om jag förstått det hela rätt. Välkommen tillbaka till jobbet, förresten!
    Kenneth K på Land Lantbruk

  5. Hej på er! Så skönt att höra att ni mår bra. Det har varit lite oroligt här hemma. Passar på att tacka för en i övrigt underbar reseberättelse och ser fram emot att höra mer när ni kommer hem.

    Puss&kram, K

Comments are closed.