Med Tampi i bakvattnet

Tva muppar i en kanot. Backwaters i Kerala

Varkala, Indien

Igar akte vi bat pa bakvattnen i Kerala, regionens turistattraktion nummer 1. Later inte riktigt lika attraktivt pa svenska. Var kapten var en stenhard kille med kjol, elvisfrisyr och en hemrullad cigarettstump i mungipan. Han kunde klyva en kokosnot med ett enda hugg (se bild) och gora hål i löv.

Med pa baten fanns dessutom den indiska Stig-Helmer, han hette Tampi.

Stenhard kille klyver kokosnotter med ett enda hugg
Fiske pa kinesiska. Cochin
Cochin

Vi har aven shoppat lite. Vi hade tur eftersom forsaljaren fastade och darfor inte fick ljuga, som han berattade att han annars brukade gora: “Vill du ha akta kashmir for fem spann? Javisst varsegod! Vilken farg?”

Tack for det ramadan.

Nu ska vi ga och kolla pa kryddor.

Hadebra.

/J&A

Annu en turistbild, denna gang i Halebid
Sexualundervisning, Indian style
Hassan - Inte en backpacker sa langt ogat nar
Avenyn i Mangalore, en hamnstad stor som Goteborg

5 thoughts on “Med Tampi i bakvattnet

 1. oj, vad alex ser ledsen ut efter kameraincidenten! jag höll på att börja gråta. men sen blev det roligare, som tur var. vad är egentligen ett bakvatten?
  här i maddan är allt lungt. såg floden för första gången igår, från en balkong. annars är den svår att hitta, eftersom den är rätt liten och omringad av jättestora motorvägar på alla sidor(hur många sidor kan en flod ha?).
  ha det gôtt! /je

 2. Var är solbrännorna? Under svenskans kontorslampor bleks man, men ni borde väl kunna komma med något bättre?

  Här börjar vi ta ett djupt andetag inför julhetsen. Hemtex har haft tomtar i skyltfönstret flera veckor. Själv väntar jag med spänning på glöggpremiären…

  Kram,
  Linda

 3. Ser ut att vara redigt gött mina vänner. Förutom kameraincidenten så klart. Alex min säger allt (för övrigt samma min jag har mån-fre). Ha det gött!

 4. Snart 5 dagar sen senaste rapporten. Hur går det för er? Hemma (i Uppsala) viner höstvinden och piskar regnen oss till och från jobbet. Vi protesterar (några i alla fall) mot hemska övergrepp i Irak på Stora torget(Fallujabombningarna). Ibland tänker man att ni är i närheten, men ni är lika långt bort som vi från det där helvetet, vilket känns skönt. Njut av fred och upplevelser. Inget Spanien i jul förresten.

 5. Kul att äntligen vara med på listan. Njuter av alla exotiska bilder Hoppas det finns dörrar på tåget nästa gång. Här faller snön idag och där sitter ni på en elefantrygg!

Comments are closed.