Kardemummaskorpor fran Sri Lanka

Tagen ar jakligt nice. Denna tur tog endast 35 timmar. Med galler och allt

New Delhi, Indien

Hej pa er dar hemma och borta

Andrade planer. Taget till Varanasi gick inte alla dagar. Sa i stallet for att sitta och vanta i Chennai tog vi taget till Delhi. Det tog sisadar 34 timmar och vi delade kupe med tva herrar fran Sri Lanka som skulle till Delhi for “religious purposes”. En hade vitt skagg och en hade svart skagg. De hade en kompass som visade vart Mecka lag sa de kunde be nar taget akte i ratt riktning.

De bjod pa kardemummaskorpor och mandariner och vi bjod dem pa bananer.

Superstjarnan Alex och hans beundrare
Divigare vakter far man leta efter
Superstaren Julia med sina beundrare
De slutade aldrig att ta foton

Vi hade hort att Delhi skulle vara det varsta man kunde uppleva har pa jorden (eller nat sant) och vi fick braka med rickshawmannen som skulle kora oss till hotellet for att inte bli dubbelt lurade (bara enkelt…). Men for ovrigt ar det schysst. Vi har Indiens storsta moske precis utanfor vart fonster och igar kollade vi pa ett rott fort och blev fotograferade av en massa indiska turister: “One photo please!”

Vi kande oss lite som filmstjarnor och vi kontrade genom att ta bilder av dem.

Pa foraldrars begaran, Alex och Julia pa bild. I en cykelrickshaw sa klart
Rusning i Dehli
Det roda fortet
Utsikt over mosken fran vart hotell

Gatorna har ar rena kaoset. Packade med folk och cykelrickshor och autorickshor och mer folk som saljer strumpor, bananer, friterade kycklingar, varma yllemossor, bildelar, hanglas, plastleksaker och klockor. Och sa sopor. Och jattestora tjurar. Och en och annan get. Och nan som eldar.

Idag har vi testat McMaharadja och imorgon ska vi aka till Agra och kolla pa Taj Mahal.

... vad var det jag sa om gud och trafik (Alex)

3 thoughts on “Kardemummaskorpor fran Sri Lanka

  1. Första kommentaren till detta avsnitt kanske. Jag har just chattat direkt med Julia i Delhi, kändes nästa konstigt. Nu är det väl inte lika mycket bakpackningsfolk längre. Jag ska kolla in Varanasi i uppslagsboken. Vet alldeles för lite. Låter poetiskt bekant. “Snön lyser vit på taken, …” (kom jag osökt att tänka på).

  2. jag sitter i thereses studio på universität der künste i berlin. här är trevligt, men kallt utav helvete. snöade imorse. har inte hunnit se så mycket av stan än, förutom en trevlig loppmarknad i mauerpark och det supercoola tv-tornet på alexanderplatz. och nu arkitektskolan, alltså. åker tillbax till maddan på onsdag för att spurta färdigt mina kurser på fyra veckor. hälsa taj mahal!

Comments are closed.